علت ممنوعیت استفاده از کیسه زباله و اقلام پلاستیکی در سریلانکا
کشور سریلانکا با بیش از ۲۰ میلیون جمعیت در جنوب کشور هند قرار گرفته است. این جزیره نسبتا کوچک به دلیل آب و هوای مرطوب دارای مزارع چای بسیاری می باشد به طوری که در ایران چایی این کشور با نام سیلان می شناسند. اخیرا این کشور قانونی را وضع کرده است (ممنوعیت کیسه زباله در سریلانکا) که به طبع آن استفاده از هرگونه کیسه های پلاستیکی، کیسه زباله و سایر محصولات یکبار مصرف در روز جمعه ممنوع اعلام کرده است. این قانون در مواجه با دفن و فروکش کردن حجم زیادی زباله در بزرگترین جزیره این کشور می باشد که در واقع تبدیل به بحران مواد پلاستیکی و کیسه زباله گردیده است.
علت وضع قانون ممنوعیت کیسه زباله در سریلانکا
در حادثه ای که در ماه آپریل در پایتخت این کشور رخ داد، مقدار بسیار زیادی زباله و پسماند به دلیل عدم دفن و امحای صحیح مشکل زا شد. در طی این حادثه که در بخش های مختلفی از پایتخت رخ داد به دلیل جمع شدن بیش از حد پسماند های فاسد و پخش شدن اثر این زباله ها در هوا، بیش از ۳۲ نفر در خانه های خود دچار مسمومیت و مرگ شدند.
بعد از این حادثه، سرینکالا طی قانون ممنوعیت استفاده از مواد پلاستیکی یکبار مصرف و هر گونه استفاده از کیسه زباله و کیسه پلاستیکی را وضع نمود و رئیس جمهور این کشور طی بیانیه ای اعلام کرد “هر فردی که بر طبق قانون وضع شده عمل نکند می بایست مسئولیت خود را در قبال جرم خود به عهده گرفته و تحت پیگیرد قوانین حاکم مجازات بشود.“
بر طبق این قانون جدید جرم استفاده از کیسه های زباله، کیسه های پلاستیکی و هرگونه مواد یکبار مصرف در روزهای جمعه می تواند منجر به جریمه ۱۰۰۰۰ روپیه (۶۶ دلار) و حبس به مدت ۲ سال باشد. برای مطالعه بیشتر پیرامون قوانین این کشور مقاله “واردات و فروش کیسه زباله و هر گونه کیسه پلاستیکی در کنیا جریمه ۱۹۰۰۰ دلاری دارد” نیز پیشنهاد می گردد. اعمال چنین قوانینی برای کشورها بسیار کار پسنده ای است و باعث جلوگیری از صدمه به محیط زیست می شود.
دیدگاهی ثبت نشده است