مصرف روزانه کیسه کشور از زبان کارشناس آموزش و ترویج فرهنگ حفاظت محیط زیست
طبق گفته ی کارشناس آموزش و ترویج فرهنگ حفاظت محیط زیست کشور : در ایران روزانه بیش از سه هزار تن و سالانه بیش از یک میلیون تن کیسه پلاستیک مصرف که عمدتاً برای حمل کالاهای خریداری شده استفاده میشود. این عدد درست است نسبت به جمعیت کل کشور بسیار ناچیز است. اما این را باید دانست که کیسه های پلاستیکی تا سالیان سال زمان می برند تا وارد چرخه ی محیط زیست شوند و این موضوع بدان معناس که عملا کیسه های پلاستیکی هیچ وقت تجزیه نمی شوند.
اگر به موضوع محیط زیست اهمیت ندهیم در آینده نه چندان دور با معضل کیسه های پلاستیکی روبرو خواهیم شد. که این اتفاق باعث ایجاد انواع بیماری ها می شود زیستی محیطی و حتی از بین رفتن جوامع می شود.
مصرف روزانه کیسه کشور و جهان
به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، شکوفه بسیم : متوسط زمان استفاده از کیسه پلاستیک حدود ۱۲ دقیقه پس از خرید آن است که حدود ۹۶ درصد آنها راهی سطل زباله می شوند. وی با تاکید بر اینکه سالانه حدود ۲۲۵ تریلیون پلاستیک در سراسر دنیا تولید میشود که چهار تا پنج تریلیون از این مقدار، سهم کیسه های پلاستیکی در یک سال در جهان است، گفت : امروزه کیسههای پلاستیکی بیشترین کالای مصرفی در دنیا هستند و حدوداً معادل یک میلیون کیسه پلاستیکی در هر دقیقه در جهان مصرف میشود.
برای تجزیه کامل کیسه پلاستیک حدود ۳۰۰ تا ۷۰۰ سال زمان لازم است.
همان مقدار که وجود کیسه های پلاستیکی در زندگی روزمره امری حیاتی محسوب می شود از سوی دیگر نبود آن در طبیعت هم مهم و حیاتی می باشد تا محیط زیست مورد صدمه قرار نگیرد. امروزه در کشور های پیشرفته سعی بر جایگزینی مناسب برای کیسه های پلاستکی هستند که تا حدودی به موفقیت رسیده اند. تاکنون اقدامات خوبی در زمینه افزایش آگاهی و فرهنگ سازی در این زمینه به صورت اجرای طرحهای مشارکتی، پویشهای مردمی و برنامههای آموزشی در سطح ملی نیز انجام شده است که البته نمیتوانیم بگوییم این میزان آموزش کافیست زیرا آموزش امری مستمر است و نیاز به تکرار دارد. در آخر با همکاری یکدیگر می توانیم از میحط زیست با ارزشمند کشور خود با رعایت اصول بهداشتی محافظت کنیم تا دیگر از مناظری پر از کیسه های پلاستیکی در خیابان ها، طبیعت و دریا را نداشته باشیم.
دیدگاهی ثبت نشده است