گذشته سلفون از بنیانگذار آن تا مواد تشکیل دهنده – بخش دوم
در این پست به گذشته سلفون و اولین تولید کنندگان سلفون می پردازیم. شرکت تولیدی Whiteman’s candy (شکلات مردان سفید) برای اولین بار در سال ۱۹۱۲ در ایالات متحده آمریکا اقدام به استفاده از سلفون در شکلات های تست خود کردند. در آن زمان این کالا از فرانسه وارد این کشور می شد، به طوری که تا نزدیک به ۱۲ سال بعد، این شرکت بزرگترین وارد کننده سلفون از فرانسه بود. این محصول نخستین بار در سال ۱۹۲۴ در ایالات متحده به صورت تجاری عرضه شد و توانست تحول عظیمی در صنعت بسته بندی ایجاد کند.
چگونگی آغاز تولید و استفاده سلفون در شکلات (گذشته سلفون)
در سال ۱۹۲۴ شرکت DuPont اقدام به راه اندازی اولین شرکت تولید سلفون در ایالات متحده آمریکا کرد و گذشته سلفون در آن کشور رقم خورد. در اوایل ورود این کالا به آمریکا، مردم زیاد از این محصول استقبال نکردند چرا که در آن زمان با اینکه سلفون ضد آب بود ولی ضد بخار نبود و این امر سبب می شد که نتوان از سلفون در صنایع بسته بندی که نیاز به بخار برای بسته بندی بود استفاده شود. شرکت DuPont با استخدام یک شیمی دان به نام ویلیام هال چارچ (William Hale Church) (کسی که بیش از ۳ سال از عمر خود را صرف نیتروسلولوزهای لاکی کرده بود) توانست در سال ۱۹۲۷ سلفون را ضد بخار و رطوبت کند که باعث سود دهی بسیار زیادی برای این شرکت در آمریکا گردید.
فیلم های سلولوزی به صورت مداوم از سال ۱۹۳۰ تا کنون تولید می شوند. این محصول در کاربردهای بسیاری نظیر بسته بندی غذا، بخش کاربردهای صنعتی نظیر چسب های نواری و نوارهای اسکاچ ها، لایه نیمه نفوذ پذیر درون باتری ها، سفره های شفاف رستورانی، بسته بندی ادیویه جات و همچنین عملکرد لایه ای بر روی محصولات تولیدی فایبرگلس ها و عایق های پلاستیکی می باشد. یکی از مصارف بسیار عمده این محصول استفاده در صنایع بسته بندی سیگار ها می باشد که اخیرا در این کاربرد جای خود را به BOPP ها داده است. امروزه محصولات تولیدی از سلفون بسیار متنوع می باشند که هرکدام متناسب با ویژگی خود مناسب کاربرد های خود می باشند. از سال ۱۹۶۰ فروش سلفون در بازارهای جهان کاهش یافت، چرا که در حوزه بسته بندی محصولاتی با خواص بهتر توانست جایگزین آن شود. برای مثال عمده مشکل این محصول در قدیم تولید گاز کربن سولفید به همگام ویسکوز نمودن آن بود که سبب آلودگی محیطی می شد با این حال از آنجاییکه سلفون ۱۰۰% قابل تجزیه زیستی می باشد هنوز در مصارف غذایی و محافظ های غذا دارای مصرف فزاینده ای می باشد.
دیدگاهی ثبت نشده است